mandag den 11. juli 2011

Genbrugsplads forlig

Ny tilmeldeordning for erhvervsaffald på kommunale genbrugspladser er en realitet

1. juli 2011
Nu slipper danske virksomheder for at betale for en genbrugsplads, som de ikke anvender. Forligspartierne er blevet enige om en tilmeldeordning for erhvervsaffald på landets kommunale genbrugspladser.

Forligskredsen (S, SF, R, K, V og DF) er den 1/7 2011 blevet enige om, at afskaffe gebyret for brug af genbrugspladser pr. 1. januar 2012. Virksomheder skal fremover aktivt melde sig til hos kommunen for at få lov til at aflevere erhvervsaffald på genbrugspladsen. Grundprincippet er, at forureneren betaler.- Ingen virksomheder skal fremover betale gebyrer for brug af en genbrugsplads, som de slet ikke anvender. Nu skal virksomheder tilmelde sig for at kunne bruge genbrugspladsen, og det vil afskaffe unødige regninger til små virksomheder og mindske bureaukratiet i kommunerne.

Forligskredsen er enig om, at det er vigtigt, at der er overensstemmelse mellem, hvor meget affald virksomhederne afleverer, og det de betaler. Gebyrerne vil fortsat kunne variere fra kommune til kommune afhængigt af serviceniveau og antal tilmeldte virksomheder. Det er op til kommunerne at kontrollere, at de tilmeldte virksomheder ikke afleverer andet og mere, end det, der betales for.

Den nye ordning skal evalueres efter to år. I den forbindelse skal det blandt andet klarlægges, om der er overensstemmelse mellem, hvor meget affald virksomhederne afleverer, og det de betaler.

Forligskredsen, der har indgået den nye aftale, består af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre.

Læs hele pressemeddelelsen her og hele aftaleteksten her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar